niedziela, 25 marca 2018

Fit brownie migdałowe


Fit brownie z fasoli z dodatkiem mąki migdałowej lub po prostu ze zmielonych na pył migdałów.
Jeżeli chcecie kupić gotową mąkę to zapraszam do sklepu RADIX BIS :).
Brownie jest wilgotne a fasola niewyczuwalna. Można polać czekolada lub przełożyć serkiem tak jak u mnie na załączonym obrazku.

Zapraszam

Piekłam w silikonowej keksówce

SKŁADNIKI:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 jajka wielkość M
  • 2 małe banany
  • 1 duża łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ksylitol lub erytrol do smaku
  • cynamon
  • przyprawa do piernika
  • 50g mąki migdałowej
  • 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Fasolę płuczemy i odsączamy.Banany rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki z wyjątkiem mąki przekładamy do naczynia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wsypujemy mąkę i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni góra-dół i pieczemy przez ok.40-60 minut do tzw.suchego patyczka.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz