piątek, 9 lutego 2018

Naleśniki kokosowe


Pora na naleśniki kokosowe,które będą świetną alternatywą dla osob uczulonych na mleko krowie. Naleśniki wychodzą mięciutkie i elastyczne. Zazwyczaj podaje naleśniki z owocami i twarożkiem natomiast Wy możecie przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Mąki,olej kokosowy czy erytrol używam z firmy RADIX-BIS i serdecznie zapraszam do sklepu online,który znajdziecie TUTAJ :)

Zapraszam :)

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka mąki pszennej razowej typ 2000
  • 1 puszka mleczka kokosowego w temperaturze pokojowej
  • 250ml gazowanej wody
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • erytrol lub inne słodzidło
Jajka miksujemy z cukrem waniliowym i erytrolem. Na zmianę wsypujemy mąkę oraz dodajemy mleczko z wodą. Dokładnie miksujemy.Jeżeli ciasto wyda Wam się za gęste to dolejcie wody.
Smażyłam na oleju kokosowym.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz