niedziela, 31 grudnia 2017

Racuchy orkiszowe


Zdrowsza wersja przepysznych racuchów z mąki orkiszowej. Smażone na oleju kokosowym. Z dodatkiem erytrola :). Racuchy wychodzą bardzo mięciutkie i puszyste. Niczym się nie różnią od tradycyjnych racuchów robionych przez nie jedną babcię. Wszystkie produkty możecie zakupić w sklepie radix-bis online. Link do sklepu TUTAJ .

Zapraszam :)
SKŁADNIKI:
  • mała paczka suszonych drożdży
  • ciepłe mleko
  • mąka orkiszowa radix-bis
  • erytrol radix-bis
  • 2 jajka
  • olej kokosowy radix-bis
Mleko podgrzewamy. Jajka ucieramy z erytrolem. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Do ciasta także dodałam rozpuszczonego oleju kokosowego.Odstawiamy do wyrośnięcia na ok.60 minut. Po tym czasie za pomocą łyżki wykładamy porcje ciasta na patelnię i smażymy na malym ogniu z obu stron. Za każdym razem kiedy wykładałam ciasto na patelnię moczyłam łyżkę w zimnej wodzie. Ciasto na racuchy powinno być gęste nie lejące.

Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz