czwartek, 2 lutego 2017

Omlet biszkoptowo-kukurydziany


Mięciutki omlecik,który można zjeść na śniadanie czy jako deser. Jeżeli nie macie pomysłu na śniadanie to można kombinować z takimi rzeczami. Podany z ulubionymi dodatkami smakuje wybornie. Bez dodatku cukru,bezglutenowy :)

Zapraszam :)

SKŁADNIKI:
  • 3 białka
  • 1 żółtko
  • 20g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki letniej wody
  • słodzik lub inne słodzidło
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Bałka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.15-18 minut. Ciasto można też upiec na patelni na małym ogniu pod przykryciem. Forma moja miała średnicę 20cm.

Smacznego :)






2 komentarze: