czwartek, 6 października 2016

Jaglanka jagodowa


Szybki,smaczny i prosty przepis na pożywne śniadanie lub deser? Odpowiedź jest jedna...są to płatki jaglane,które są bogate w składniki odżywcze oraz witaminy z grupy B. Rewelacyjny pomysł na syte i łatwe w przyrządzeniu danie. Wystarczy płatki zalać gorącą wodą lub mlekiem,dodać ulubione dodatki i posiłek gotowy. Takie śniadanie nasyci nas na długi czas i sprawi,że nie będziemy sięgać po niezdrowe przekąski. Ja polecam płatki jaglane z firmy KUPIEC,które nie bardzo fajnie chłoną płyny i nie robią się takie papkowate jak inne płatki dostępne na rynku,które miałam okazje także spróbować. Mój przepis na jaglankę poniżej. Nie podaje gramatury,ponieważ każdy z nas je inną gramaturę produktów. Więcej na temat płatków jaglanych możecie przeczytać TUTAJ na głównej stronie marki KUPIEC.

Zapraszam :)

SKŁADNIKI:
  • płatki jaglane od KUPIEC
  • dżem jagodowy (polecam z firmy rapsodia z biedronki 100% owoców)
  • jogurt naturalny
  • banan
  • wiórki kokosowe
Płatki jaglane zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 2-3 minuty aż płatki wchłoną nadmiar wody. Następnie jedną część płatków łączymy z dżemem. Układamy warstwami. Na dole dżem z jogurtem,banan,płatki jaglane oraz płatki wymieszane z dżemem. Wiórki kokosowe z wierzchu. 

Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz