piątek, 16 września 2016

Risotto kukurydziane


Zdrowych i pysznych przepisów nigdy dość...tym razem przedstawiam Wam ryż ugotowany na mleku z dodatkiem opiekanych płatków kukurydzianych z SONKO,owocami i bakaliami. Sycące danie na ciepło,które można zjeść także na zimno. Pod wpływem ciepłego ryżu płatki stają się bardzo mięciutkie natomiast na zimno są bardzo chrupiące. Serdecznie polecam :)

Zapraszam :)

SKŁADNIKI:
  • ryż basmati
  • mleko migdałowe
  • banan
  • kiwi
  • orzechy
  • płatki kukurydziane od SONKO
  • ulubione inne dodatki
Ryż ugotować w małej ilości mleka aby był bardzo gęsty.Możecie dosłodzić (ja dodałam banana wiec taka słodkość mi odpowiadała. Ryż przełożyć do pojemnika lub miseczki dodać orzechy,owoce i posypać płatkami kukurydzianymi. Nie podaje ilość ryzu bo gramature należy dopadować pod siebie. To są jedynie propozycje jak skomponować posiłek,który można zabrać do szkoły czy pracy.

Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz