piątek, 9 września 2016

Naleśniki ryżowe (bezglutenowe)


Leciutkie,mięciutkie naleśniki ryżowe i w dodatku bezglutenowe. Idealne na śniadanie,deser. Można je zabrać do szkoły,pracy. Po dodaniu dodatków będa stanowić świetny posiłek.

Zapraszam :)

Przepis na 2 duże sztuki

SKŁADNIKI:
  • 1 jajko wielkość L
  • 45g mąki ryżowej
  • woda do uzyskania pożadanej konsystencji
Wszystkie składniki ze sobą połączyć do uzyskania konystencji jak na naleśniki. Odstawić masę na ok.20 minut. Po tym czasie sprawdzić czy ciasto nie jest za gęste. Dolać odpowiednią ilość wody lub mleka.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wylewamy porcje ciasta. Smażyć z obu stron.Podawać z ulibionymi dodatkami.

Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz