poniedziałek, 11 lipca 2016

Fit omlet gryczano-kokosowy


Kolejna fit propozycja na śniadanie czy deser. Omlet pieczony w piekarniku z niska ilością węglowodanów. Wychodzi puszysty i bardzo mięciutki. Musiscie spróbować. Oczywiście robiąc omleta musicie zrobić wg własnego makro (osoby liczące makroskładniki wiedzą o co chodzi).

Zapraszam :)

Piekłam w formie o średnicy 18cm

SKŁADNIKI:
  • 3 białka jaj waga ok.112g
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10g mąki gryczanej
  • 5g mąki kokosowej
  • ewentualnie słodzidło
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy żółtko. Miksujemy. Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Masę przelewamy do formy i pieczemy w 180 stpniach przez ok.20-25 minut do tzw.suchego patyczka. Omleta można też upiec na patelni na małym ogniu pod przykrywką.
Podawaćz ulubionymi dodatkami :)


Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz