piątek, 11 marca 2016

Fit omlet białkowy (bez mąki)


Ostatnio bardzo dużo u mnie fit omletów bez mąki za to z dodatkiem budyniu.Nigdy bym nie pomyślała,że będą takie smacznie.Dzisiaj kolejna wariacja omletowa :)

Zapraszam :)

Piekłam w formie o średnicy 18 cm

SKŁADNIKI:
  • 3 białka
  • 1 żółtko
  • 40g budyniu (tutaj smak cytrynowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • słodzidło (opcjonalnie)
Białka ubijamy na sztywno i następnie dodajemy pozostałe składniki.Wszystko dokładnie miksujemy.Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 180 stopniach góra-dół przez ok.20 minut do tzw.suchego patyczka. Omlet podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz