sobota, 10 października 2015

Fit placuszki twarogowe II (bezglutenowe)


Kochani tak na szybko wrzucam Wam super fit przepis na placuszki twarogowe. Wyszły naprawdę rewelacyjne.Pulchne,puszyste idealne na śniadanie jak i drugie śniadanie.Można podawać z owocami,dżemem,nutellą czy z innymi dodatkami. Ciasto należy smażyć na bardzo małym ogniu żeby nie przypalić za bardzo i żeby nie były surowe w środku.Przepis łatwy i przyjemny :) Wiecej FIT przepisów znajdziecie TUTAJ
Całe ciasto na placuszki to 378kcal w tym:B-49,9g,T-7,2g,W-25,9g

Zapraszam :)

Z przepisu zrobiłam 3 duże placuszki (możecie zrobić 4-5 mniejszych)

SKŁADNIKI:
  • 200g chudego twarogu
  • 1 jajko wielkość L
  • 50ml mleka
  • 30-40g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • możecie dosłodzić ciasto jeżeli lubicie słodkie
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy i mieszamy.Konsystencja ciasta powinna być bardzo gesta. Za pomocą łyżki ciasto wykładamy na rozgrzaną patelnie i formujemy placuszki.Smażymy na małym ogniu z obu stron.Ja smażyłam na pamie natomiast jeżeli nie posiadacie pamu to możecie patelnie delikatnie przetrzeć oliwą.

Smacznego :)







5 komentarzy:

  1. Ale grubiutkie! <3 Takie są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm, racuchy chodzą za mną od dłuższego czasu, czas je zrobić!

    _______
    http://babeczka-z-kremem.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. mogę zamiast mąki gryczanej dodać pszenną pełnoziarnistą?

    OdpowiedzUsuń