piątek, 1 maja 2015

Serniczki na zimno z jabłkiem i cynamonem


Serniczki na zimno o smaku pieczone jabłko z dodatkiem cynamonu. Lekkie,orzeźwiające w sam raz na zbliżające się ciepłe dni :)

Zapraszam :)
Przepis na ok.18 sztuk

SKŁADNIKI:
  • ciastka maślane (użyłam takich ciastka maślane )
  • 100g masła w temperaturze pokojowej
  • 3 jajka wielkość L
  • 700g serka homogenizowanego o smaku pieczone jabłko (kupiłam w biedronce)
  • 200g cukru
  • 20g żelatyny w proszku
  • 1/3 szklanki wody
  • 2 duże jabłka pokrojone w kostkę
  • 100g rodzynek
  • 1 łyżka cynamonu
Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Jabłka kroimy w kostkę i zasypujemy 2 łyżkami cukru pudru oraz cynamonem. Mieszamy i odstawiamy. Masło ucieramy z cukrem i z jajkami,dodajemy ser.Żelatynę rozpuszczamy i dodajemy do masy serowej. Na sam koniec wsypujmy rodzynki i jabłka. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę do stężenia. Na dnie każdej papilotki wkładamy ciasteczko i zalewamy tężejącą masą serową. Wkładamy na 3h do lodówki.

Smacznego :)








1 komentarz:

  1. Świetne serniczki :o) i łatwo je zrobic :o) przepisa sobie zapisuję :o)

    OdpowiedzUsuń